Головна » Новини » Новини та коментарі » Олег Олійник: Робоча група при Президентові підготувала нелогічний і недосконалий проект закону про вибори
17-05-2011, 19:11
Олег Олійник: Робоча група при Президентові підготувала нелогічний і недосконалий проект закону про вибори

16 травня відбулася нарада у Міністерстві юстиції, на якій представники політичних сил України обговорили проект нового виборчого закону, підготовленого членами Робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори при Президентові України.

Нараду проводив Міністр юстиції – Олександр Лавринович, який одночасно є головою Робочої групи по підготовці вищезгаданого законопроекту.

Перший заступник голови Політради Української партії Олег Олійник, який брав участь у заході, вважає, що даний законопроект нелогічний і недосконалий: «Те, що нам пропонують лише погіршить ситуацію під час виборів до Верховної Ради України. Четвертий рік всі політичні сили обговорюють модель виборів до ВР України за так званими «відкритими списками», а не повернення до змішаної системи».

На відміну від більшості політичних сил, що взяли участь у нараді і пропонують залишити пропорційну систему виборів, Українська партія наполягає на запровадженні двотурової мажоритарної системи з елементами відкритих списків. «Ми проти дискримінаційного підходу у наданні будь-яких преференцій кільком партіям, що наразі є у парламенті, проти самовисування кандидатів у народні депутати України, - наголосив Олег Олійник. - Кандидат, який висувається по мажоритарному округу повинен мати право висуватись і за списком партії. Загалом, ці збори - випускання пари і не більше, бо всім відомо, хто наразі складає більшість в парламенті і кому потрібні наші пропозиції і зауваження».

Нагадаємо, Українська партія підготувала власний законопроект «Про вибори народних депутатів України» та надала зауваження до запропонованого Робочою групою.

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів