Головна » Новини » Новини та коментарі » Українська партія захищала права дітей
1-06-2011, 14:48
Українська партія захищала права дітей

Українська партія підтримала акцію протесту активістів громадських організацій, учнів столичних шкіл та їхніх батьків спрямовану проти ініціативи Головного управління освіти КМДА щодо відкриття в Києві додаткових російськомовних класів та груп у дитячих садках. В заході взяли участь також постраждалі від закриття україномовних шкіл у Донецькій області (міста Донецьк та Торез).

«Міські чиновники займаються підміною понять, адже проблем з вивченням російської мови немає. У Києві функціонує достатньо російськомовних шкіл, класів та груп, куди усі бажаючі можуть перевести своїх дітей», - зазначив Перший Заступник Голови Політради Української партії Олег Олійник.

За його словами, насправді проблема якраз з українською мовою: в українських школах чи садочках вчителі та вихователі розмовляють з дітьми російською і під час уроків, і на перервах.

Учасники акції передали голові КМДА О. Попову звернення, в якому вимагають забезпечити належне громадське обговорення питання про доцільність відкриття додаткових російськомовних класів та груп, офіційно спростувати чи підтвердити публічні заяви начальника міського управління освіти у м. Києві В. Горюнової щодо планів русифікації освіти в столиці України, припинити тиск на директорів шкіл і дитсадків, вчителів та батьків.

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів