Головна » Новини » Новини та коментарі » З Жидачівщини сьогодні вивезуть 70 тонн отрутохімікатів
16-08-2011, 12:23
З Жидачівщини сьогодні вивезуть 70 тонн отрутохімікатів

Селище Гніздичів, що на Жидачівщині, стало першим населеним пунктом Львівщини, звідки почали вивозити непридатні до використання отрутохімікати.  Забрати усі старі пестициди з території регіону обіцяють до кінця року. Загалом близько 500 тонн отруйного непотребу утилізуватимуть за кордоном.

Отруйні речовини понад два десятиліття зберігали у напіврозваленому складі в центрі селища. Чотири роки тому селяни створили громадське об’єднання «За єдність»  і розпочали «боротьбу» з чиновниками  з єдиною метою:  щоб їх почули і почали вивозити  пестициди. Голова ГО «За єдність» Віра Швед розповіла, що завдяки сприянню голови Благодійного фонду «Добре серце» Олега Канівця вдалося зрушити питання з мертвої точки, адже ситуація була катастрофічною - з 4200 мешканців Гніздичева 2200 є хворими на дихальні шляхи та 1400 дітей хворих на різні недуги.

За словами голови благодійного фонду «Добре серце», задля вирішення цієї проблеми неодноразово відбувалися зустрічі з високопосадовцями Мінекології. «Треба стукати у всі двері, щоб якусь проблему вирішити. До честі мешканців селища Гніздичів, вони зуміли самоорганізуватися. Це гарний приклад того, що може зробити громада», - підкреслив Олег Канівець.

На сьогодні основну масу пестицидів затарено у відповідні ємкості, триває зачистка території й у вівторок, 16 серпня, всі отрутохімікати, що зберігалися на складі в смт. Гніздичів, а це 70 тонн, будуть завантажені й вивезені. Утилізуватимуть їх у Польщі, оскільки на Львівщині відповідних підприємств та технологій немає.

Прес-служба Благодійного фонду «Добре серце»




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів