Головна » Новини » Новини та коментарі » «Моя маленька Батьківщина» - вечір-пам'ять товариства «Надсяння»
22-11-2011, 13:17
«Моя маленька Батьківщина» - вечір-пам'ять товариства «Надсяння»

20 листопада в Стрию відбувся вечір-пам'ять «Моя маленька Батьківщина», організований Стрийським районним осередком Львівського регіонального товариства СКТ «Надсяння», приурочений 65-річчю переселення українців з етнічних земель.

Крім членів Стрийського районного осередку на дійстві були присутні: перший заступник голови ЛРСКТ «Надсяння» Роман Наконечний, голова товариства «Устрики Дольні» Віктор Козоглодюк, заступник голови ГО «Українська Молодь Христові» Орест Чабан, члени товариства Самбірської організації «Надсяння» та голова Благодійного фонду «Добре серце»  Олег Канівець.

Вечір розпочався спільною молитвою. Відтак, слово мав голова осередку «Надсяння» у Стрийському районі Василь Гриб, який коротко підбив підсумки першого року роботи товариства на наших теренах, згадавши урочистості в с. Ланівка з нагоди 65-річчя переселення українців з етнічних земель та поїздку в село Волосате (Польща) родин переселенців. Оскільки ці починання товариства підтримав голова Благодійного фонду «Добре серце» Олег  Канівець, то керівництво «Надсяння» прийняло рішення відзначити благодійника, подякувавши за плідну співпрацю на ниві збереження традицій товариства. Василь Гриб вручив пану Олегу пам’ятну відзнаку.

Олег Канівець зазначив у своєму виступі, що розуміє всі проблеми та емоції  людей, яких шляхом насильницького переселення намагалися позбавити власного родоводу, національної гідності, оскільки ця трагедія у свій час зачепила і його рідних.  Наслідки депортації й досі по-належному не оцінені українською владою. Верховна Рада України  не дає належної політико-правової оцінки несправедливій, антигуманній, протизаконній переселенській акції. Уряд не дбає про відшкодування депортованим та їхнім нащадкам завданих моральних і матеріальних збитків, про забезпечення належних умов для відвідування ними малої батьківщини.

На завершення відбувся концерт фольклорного колективу с. Конюхів.

Прес-центр Благодійного фонду «Добре серце»




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів