Головна » Новини » Новини та коментарі » Свято вишиванки у Миколаєві
27-05-2015, 00:56
Свято вишиванки у Миколаєві

До Всеукраїнського свята Дня української вишиванки долучається все більше українських міст, а де вони вже стали традиційними, як у столиці країни, то стають з кожним роком все масштабнішими як за чисельністю учасників, так і за своїм розмаїттям.

Активісти Української партії взяли участь у Святі вишиванки у Миколаєві. Особливістю цьогорічного маршу вишиванки у такому вельми специфічному місті з точки зору національної ідентичності як Миколаїв стала не тільки його масовість, але й патріотичний настрій всіх його учасників. Патріотичні гасла, які не є диковинкою для Києва чи для Львова тепер дружнім хором звучать і на сході нашої країни. Особливо зворушливим виглядав подарунок вишиванки солдату війни на Сході. Адже вишиванка для наших предків була своєрідним оберегом від злих духів, оскільки кожен елемент орнаменту – це не лише прикраса, а й символ, коріння якого сягає глибокої давнини.

Цьогоріч свято набуло особливого змісту, адже демонструє, що українці, в якому б куточку України вони не проживали б, є незламні за духом, готові захищати свою країну, культуру, мову та історію. Завдяки святу вишиванки ми формуємо суспільство, яке розуміє й цінує свою багатовікову історію і традиції, а отже може бути єдиним у будівництві свого майбутнього. Бо тільки свідомі нації стають сильними й непереможними.

 

Георгій Лук’янчук




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів