Головна » Новини » Новини та коментарі » Українська партія закликає президента дотримуватися законів
23-05-2019, 09:51
Українська партія закликає президента дотримуватися законів

Україна знову ввійшла у зону турбулентності. Після кількох відносно спокійних і стабільних років розвитку України та впевненого курсу на Європейський Союз і НАТО, сьогодні ми вчергове увійшли у фазу потрясінь. Вже з перших хвилин новообраний президент вразив суспільство у своїй промові заявами про розпуск ВРУ та порадами уряду написати заяви про відставку, спровокувавши таким чином урядову та парламентську кризу в країні.

Ми не президенти. Ми – українці, які займаються своїми справами. Лікар несе відповідальність за пацієнтів, учитель – за учнів, водій – за пасажирів, уряд – за економічну та соціальну ситуацію в країні, ВРУ – за прийняття законів, а президент – за міжнародну політику та безпеку України. Кожен на своїй посаді відповідає за виконану роботу і коли президент намагається перекласти свою відповідальність на плечі усієї країни – це демонструє його слабкість та безвідповідальність.

Попередній президент підняв дуже високо статус та рівень роботи інституту президенства. Визнання та підтримка України міжнародною спільнотою свідчить про наполегливу працю, високий рівень компетентності та дотримання законів. Новообраний президент уже з перших днів продемонстрував недемократичний та неконституційний підхід до вирішення важливих державних справ, про що зокрема свідчить безпідставний розпуск ВРУ.

Спроби авторитарної політики неодноразово присікалися українським народом. Українці свободолюбна та миролюбна нація, тому закликаємо президента Володимира Зеленського дотримуватися букви закону та бути гідним гарантом Конституції України.

Українська партія братиме участь у дочасних виборах до Верховної Ради України. Але при цьому ми застерігаємо президента дотримуватися усіх необхідних юридичних процедур при припиненні роботи парламенту та діяти виключно в правовому полі.

Слава Україні!

Героям слава!

Політрада Української партії 




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів