Головна » Новини » Регіональні новини » У Львові презентували довідник воєнних подій доби Середньовіччя та Нового часу
23-08-2011, 12:02
У Львові презентували довідник воєнних подій доби Середньовіччя та Нового часу

22 серпня у Львівському історичному музеї відбулася презентація довідника «Битви української середньовічної та ранньомодерної історії», укладеного стриянином, істориком за фахом Віктором Мандзяком. Книга вийшла за сприяння Благодійного фонду Олега Канівця «Добре серце» та Благодійного фонду «Україна-Русь».

Як розповів автор, робота над довідником тривала з 1995 по 2011 роки. Пророблена титанічна праця, яка стане у нагоді перш за все учням, студентам, викладачам, науковцям, військовослужбовцям, а також усім, хто цікавиться воєнною історією України. Не за горами й продовження довідника, адже історичні дослідження Віктор Мандзяк не припиняє.

Голова Благодійного фонду «Добре серце» Олег Канівець зазначив: «На превеликий жаль, війни займали в українській історії важливе місце, адже часто доля наших земель вирішувалась в результаті низки збройних протистоянь. Автор зумів систематизувати територіальні межі воєнних конфліктів на місцях розселення антів, русів, українських козаків. Видання містить 833 гасла, на його сторінках згадується 1737 постатей, як відомих, так і невідомих широкому загалові».

«Віктор Мандзяк проілюстрував, що українська історія є частиною загальноєвропейського історичного процесу», - підкреслив заступник голови Політради Української партії Олег Канівець.

Найближчим часом презентація довідника «Битви української середньовічної та ранньомодерної історії» відбудеться у Стрию.

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів