Головна » Новини » Регіональні новини » На запрошення «Доброго серця» у Стрию виступив ВІА «Ватра»
26-08-2011, 11:48
На запрошення «Доброго серця» у Стрию виступив ВІА «Ватра»

На запрошення «Доброго серця» у Стрию виступив ВІА «Ватра»

Благодійний фонд Олега Канівця «Добре серце» влаштував для земляків урочисте свято, запросивши до міста Стрия легендарний ВІА «Ватра». У концертній програмі також взяли участь: хореографічна група Національного заслуженого академічного українського народного хору ім. Г. Верьовки, лауреати міжнародних конкурсів Віталій Форонов та Уляна Воробець, ведучий концерту – заслужений артист України Степан Школьник.

Запальні українські народні танці, прем’єра пісні у виконанні Віталія Форонова, потужний голос мініатюрної Уляни Воробець,  жарти колоритного ведучого – все це створило справжню святкову  атмосферу перед появою легендарного вокально-інструментального ансамблю «Ватра». Кожну пісню ВІА «Ватри» стрияни вітали гучними оплесками та найбільше їх лунало на адресу соліста ансамблю Володимира Пителя.

Артистів та глядачів з Днем Прапора та Днем Незалежності привітав голова Благодійного Фонду «Добре серце», заступник голови Політради Української партії Олег Канівець, який зазначив, що у житті кожної нації є події, які визначають подальшу її історію, сенс буття, її місце в світовому просторі: «Проголошення  Акту про Незалежність України -  увійшло в наші серця не просто як День народження держави, а передусім – як світле свято пам’яті про цілі покоління наших предків, які з любов’ю творили й плекали українську націю, рідну мову, мужньо боролися за утвердження державності».

Довідка: ВІА "Ватра" — вокально-інструментальний ансамбль, створений композитором і виконавцем Михайлом Мануляком у 1971 році при Львівській філармонії. Репертуар ансамблю складався майже винятково з авторських україномовних пісень та сучасних обробок українських народних пісень. Після нього гурт очолив Богдан Кудла, який намагався зберегти імідж ансамблю, створений Михайлом Мануляком. У 1977 році керівником нової "Ватри" став композитор Ігор Білозір, основними вокалістами Оксана Білозір та Мар'ян Шуневич. 1 січня 1982 року вперше на екрани вийшов музичний телефільм Львівського телебачення "Ватра" кличе на свято". Як результат – шалений, неперевершений, але справедливий успіх. У 1990 р. "Ватра" перетворилася на музичний центр під керівництвом Ігоря Білозіра. ВІА "Ватра" і надалі входить до складу однойменного музично-мистецького центру "Ватра", керівництво яким перейшло до Ольги Білозір, музичний керівник, скрипаль Андрій Кучерепа.

На запрошення «Доброго серця» у Стрию виступив ВІА «Ватра»

На запрошення «Доброго серця» у Стрию виступив ВІА «Ватра» 

 

 


 

 

 

Прес-служба Української партії




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів