Головна » Новини » Новини та коментарі » Еміграція висококваліфікованих кадрів корисна для України?
23-09-2011, 16:46
Еміграція висококваліфікованих кадрів корисна для України?

Аналітик Української партії Андрій Мороз взяв участь у публічних дебатах «Еміграція висококваліфікованих кадрів корисна для України», які організував Фонд «Ефективне управління».

За його словами, на сьогодні в Україні негативних проявів еміграції значно більше: це і відтік інтелектуального потенціалу з країни, і загальне зубожіння населення, і зниження конкурентоспроможності економіки країни, падіння рівня загальної культури громадян. Окрім того, порушується етнокультурна цілісність населення, руйнується інститут сім’ї, що є фундаментом розвиненого та міцного суспільства. Адже кому залишається виховувати українських дітей, якщо відбувається «відтік мізків»?

«Таким чином, - зазначив Андрій Мороз, - еміграція вигідна лишень розвиненим країнам, на кшталт Китаю, коли люди цілеспрямовано їдуть закордон ніби «в розвідку» при цьому здобуваючи освіту, переймаючи досвід і традиції інших культур, але потім неодмінно повертаються на свою землю і там само реалізовуються».

«Тому в Україні потрібно створити сприятливі внутрішньополітичні умови, забезпечити гідний рівень життя, що сприятиме не тільки становленню висококваліфікованих працівників всередині країни, а й поверненню таких з-за кордону», - наголосив він.

Загалом в процесі дискусії сторони дійшли згоди, що еміграція може бути корисною для економіки країни лише в тому випадку, коли ці кадри згодом повертаються до країни і реалізують тут власний потенціал, застосовуючи набутий досвід.

Прес-служба Української партії 




Інші новини:
 
Фотогалерея
Наша кнопка

<a href="http://www.ukrpart.org" target="_blank"><img src="http://www.ukrpart.org/ukrpart.jpg" alt="Українська Партія" width="135" height="56" border="0"></a>
Хмаринка тегів